Home.
Stukwerk.
Informatie.
Foto's.
Contact.
Bovenkamp
Stukadoors- en afbouwbedrijf

Gladpleisterwerk

 

Een wand of plafond glad maken klinkt vrij simpel, maar valt in praktijk vaak tegen. Tussen glad en glad zit namelijk een groot verschil. Hoe glad en vooral vlak moet een wand of plafond worden? Wanneer u bijvoorbeeld tegels gaat aanbrengen is het vlak en "te lood" zijn het allerbelangrijkst. Wanneer u gaat sauzen of misschien zelf wel de latex laat spuiten worden er bijzonder hoge visuele eisen aan een wand of plafond gesteld. Elk knikje en delletje zie je terug, zeker wanneer de zon in de woning schijnt. Wij stukadoren met behulp van een 1000watt halogeenlamp om zo ook tijdens de werkzaamheden wat "strijklicht" te hebben en een zo optimaal mogelijk resultaat te garanderen. Natuurlijk zijn er nog wat mogelijkheden, maar het gaat erom dat u voor echt glad en vlak, ook voor reparaties, bij ons aan het juiste adres bent.

 

Schuurwerk

 

Schuurwerk wat ook wel halve maantjes of wolkjes wordt genoemd is een afwerklaag die qua stoten iets harder is dan het gladde pleisterwerk en niet gesausd hoeft te worden, u kunt het natuurlijk wel (laten) sausen.

Echter is het bij schuurwerk zo dat wanneer het gesausd wordt er heel veel van het eigenlijke schuureffect verloren gaat. Als u van tevoren weet dan u gaat sausen kunt u beter kiezen voor glad pleisterwerk, daar dit ook goedkoper is. Beschadigingen die desondanks ontstaan door stoten o.i.d. kunnen bijna niet onzichtbaar herstelt worden, dit i.v.m. de zandkorrel die in het materiaal aanwezig is en zorgt voor de uiteindelijke structuur. In een vochtige ruimte is schuurwerk uitermate geschikt, omdat dit product niet gesausd hoeft te worden, neemt het weliswaar wat vocht (stoom) op, maar geeft dit ook heel snel weer af, waardoor schimmel veel minder kans heeft om toe te slaan dan op een gesausd plafond waar druppels vocht blijven hangen, ventilatie van deze ruimten blijft echter wel noodzakelijk.

 

Sierpleister

 

Sierpleister is er in tal van soorten en maten maar de bekenste zijn toch wel spachtelputz en granol (beter bekend als boomschors). Qua stootvastheid is dit product nog harder dan schuurwerk en beschadigd bijna niet. Door de diverse korrel groottes, 0,5/1/1,2/1,5/1,8/2/3/4/5 mm is er altijd wel een stuctuur die bij u past. Sierpleister is ook geschikt om buiten te verwerken en zo kunnen we u huis eventueel ook van buiten voorzien van sierpleister. Binnen huis werken wij altijd met de binnen/buiten kwaliteit, daar deze harder en vooral kleur echter is. Maar wij houden rekening met uw specifieke wensen m.b.t. kwaliteit en budget. Naast spachtelputz (korrelpleister) en granol (struktuurpleister) leveren en verwerken wij ook;

barokpleister, roxanne, marmerpleister (kanariezaad), tonachello, stucco mat, en nog veel meer, allen te leveren in een door u bepaalde kleur, wat als voordeel heeft dat wanneer u stoot de kleur door en door is en u dus niet gelijk een witte ondergrond ziet op een donkere muur.

 

 

Beton-cire

 

Beton-cire betekend eigenlijk gewreven beton. Door het wrijven ontstaat een gladde getekende ondergrond, welke toepasbaar is op vele ondergronden en in diverse ruimtes. Niet alleen wanden, maar ook vloeren en meubels. Afgewerkt met een twee componenten PU lak is deze afwerking water en vuil bestendig. De industriele look is niet alleen mooi, maar ook erg praktisch, sterk en helemaal van deze tijd.

 

Lijsten en ornamenten

 

Lijsten en ornamenten worden tegenwoordig niet erg veel meer "gemaakt" het is namelijk veel goedkoper om kant en klare lijsten te kopen en deze te plakken. Deze lijsten zijn beschikbaar in verschillende prijs en kwaliteit klassen. Van "gegoten" to ambachtelijke "getrokken" lijsten en zelfs schilder bare lijsten van schuim, welke niet van "echt" te onderscheiden zijn. Ook wij hebben de expertise in huis om lijsten ter plekke te trekken.

 

Een lijst, of beter gezegd een platte, gestukadoorde plint is een afwerking op plafonds die weer helemaal terug komt. We komen ze van origine vaak tegen in de zogenaamde jaren 30 panden. Deze afwerking van 120mm x 6mm, of zoveel breder of smaler als u wenst, is een stuk goedkoper dan een eerder genoemde lijst en is een mooie middenweg tussen een klassieke barok stijl en het strakke moderne.

 

Buitengevels

 

Het stukadoren van een buitengevel vraagt behoorlijk wat expertise en soms ook geduld. Het is in ons kikker landje namelijk al snel te koud om een afwerklaag buiten te verwerken en zoals we allemaal weten wil het hier ook nog al eens regenen.

Allemaal zaken die wij benoemen onder de term risico welke u op een van onze vrijblijvende offertes terug zult vinden. Daar niet één gevel hetzelfde is vraagt elke gevel een eigen manier van aanpak en zullen wij samen met u een plan opstellen. Daarin mag u bepalen wat de uiteindelijke afwerking zal moeten zijn;

moet het geschuurd worden in een grijze tint, een witte tint of moet het voorzien worden van sierpleister al dan niet in kleur. Allemaal zaken die u kunt bepalen.

 

Spuitpleister

 

Ook wel spack genoemd (de korreltjes op de nieuwbouwplafonds). Is een relatief goedkope afwerking van wanden en plafonds. Echter zijn er tegenwoordig ook fabrikanten die een spuitpleister leveren in een veel hardere kwaliteit dan de zogenaamde nieuwbouw spack. Deze kost iets meer, maar is altijd nog een van de voordeligste manieren om uw wanden en plafonds af te werken. Wij kunnen dit materiaal tegenwoordig ook in een door u te bepalen kleur bestellen waardoor u niet meer hoeft te sauzen en de kleur door en door is, zodat u licht stoten niet gelijk zult zien.

 

Ook voor diverse andere werkzaamheden kunt u bij ons terecht, wij werken namelijk samen met goed gekwalificeerde mensen die hun vak verstaan. Daar wij instaan voor de door hun geleverde kwaliteit durven wij deze mensen bij u aan te bevelen.

Onder deze werkzaamheden vallen;

 

Schilderwerk

Timmerwerk

Tegelwerk

Metselwerk

Loodgieterswerk

 

Van alle hierboven beschreven werkzaamheden hebben wij natuurlijk verschillende referentie adressen, zodat u bij serieuze belangstelling zou kunnen kijken hoe het door ons geleverde werk eruit ziet, zodat u zeker weet dat u waar voor u geld krijgt.

 

Wij werken met de volgende merken:

 

Knauf

Gyproc

SPS

Strikolith

Brander

Hoeka

Digo

Rigo

Stone-age

©Bovenkampstukadoor
KvKnr. 30171184
Website: Studio webdesign